Yerli ve Sanayici İş İnsanları Derneği, Netelsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necmettin UZUN tarafından kuruldu.


 

Yerli ve Sanayici İş İnsanları Derneği, Netelsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Necmettin UZUN tarafından kuruldu.

35 yıldır yerli ve milli üretim ilkesi doğrultusunda iş hayatını sürdüren Sayın Necmettin UZUN; Yerli ve Sanayici İş İnsanları Derneği aracılığıyla, Türkiye’nin hazırlandığı yerli ve milli sanayi hamlesine tüm imkânları bir araya getirerek dünya çapında marka değeri yüksek firmaların ortaya çıkmasına katkı sağlanması, yerli milli üretimin desteklenmesi, sanayicilere ve kamuoyuna yerli ve milli üretimin ve ürünlerin tanıtılması aynı zamanda bu ürünlerin kullanımının teşvik edilmesini hedeflemektedir.

“Yerli, milli ürün ve marka kullanmak milli bir meseledir.” Vurgusunu sıklıkla yapan Necmettin UZUN;  Türkiye' de Yerli, Milli Ürün ve Markalar ile kalkınmaya destek olmak isteyen tüm paydaşları bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Bu amaçlar doğrultusunda ülke ekonomisinin gelişmesi ve dış ülkelere bağlılığın azalması, yabancı marka hayranlığına son verilmesi, Türk markalarının kullanım ve tercih edilebilirliğinin artırılması da öncelikli hedeflerden biridir. Yerli ve Sanayici İş İnsanları Derneği;  “Güçlü Ekonomi, Güçlü Türkiye” idealiyle daima yerli ve milli üretimi, markaları desteklemek için yerli ve milli üretim yapmakta olan sanayici iş insanlarının bir araya gelmesini amaçlamaktadır.